Min nye hobby

Mit første fysiske møde med dagpenge systemet..

Jeg bestod jo for nylig min uddannelse og har ikke været så heldig som mange andre af mine med studerende at finde job endnu. Det fleste jeg har snakket med, har alle landet job, det sted de var i praktik. Det er så fedt og jeg under dem det så meget.

Men her er jeg så. Nu er jeg nået længere i dagpenge systemet end de 1,5 mdr. jeg nåede at få dagpenge da jeg flyttede til jylland igen. Idag har jeg så været til det første rådighedsmøde med a-kassen. Det var egentlig fint nok og vi var en blandet skare. Nogle var nysgerrig som mig, andre havde et meget defensiv kropssprog, en valgte sågar at gå væk fra konsulenten vi var til møde med, med ryggen til hende samtidig med at vedkommende blev ved med at snakke. Altså uanset om du har været der før eller om du har være arbejdsløs i 6 mdr. Skal du stadig snakke ordentlig til folk og ikke mindst opføre dig ordentlig.

Vedkommende havde sådan en “I-skal-ikke-bestemme-over-mig” attitude og newsflash! jo de skal så, hvis du vil have nogle penge!!! Jeg synes det er helt fair at der kræves en del til gengæld for dagpenge. At jeg så synes noget er mere fair end andet, er så hvad det er.
Hvis du fik løn fra en arbejdsgiver ville de jo også kræve noget af dig på jobbet. Same same but different!!!

Jeg synes vi er så heldig at vi har et sådan system, så der er et sikkerhedsnet for nyuddannet. For lets face it, så er jeg nyuddannet sammen med en masse andre, som også skal ha jobs og det er jo ikke nødvendigvis flere jobs i juli måned, bare fordi der er flere tusind, som dimittere..

Jeg er glad for det og kaster mig ud i det med krum hals og positivt sind. Selv om jeg kæmpe noget med mig selv. Og det har jeg gjort nogle måneder nu. Jeg har i hele mit voksenliv siden jeg var 16 – 18 år kun været ledig i 1½ mdr! Dvs jeg har kørt på i knap 20 år inkl. videregående uddannelser. Og nu skal jeg så til at gå ledig. Det har været et noget negativt issue for mig at takle. For selv om jeg er glad for dagpenge, så ser jeg det som en fiasko  over for mig selv at jeg ikke også har fundet et job At jeg på en måde har fejlet, nu hvor jeg står nyuddannet og sprød med masse af erfaring.. Selv om mange har sagt at jeg bare skal tage den med ro, så er det nemmere sagt end gjort især her hen over sommeren, pga virksomheder jo har sommerferie..

Men jeg vil sige at når man som mig, ikke har tænkt mig at ligge på sofaen og fede den af, men derimod tackle det og klø på, så skal man ikke tudes ørerne fuld af hvor vigtigt det er at få et job. No shit sherlock, det er jeg godt klar over!!! Det er lige som at gå op til en tyk person som kæmper med vægttab og pege på alle fejl og mangle, som gør kampen sværere. Det er ikke motiverende på nogen måde, så hellere støtte med jobopslag eller kontakter i netværket osv. og meget gerne noget realistisk også. Hvis man selv forsøger at bevare et positivt syn på situationen, bliver jeg ihvertfald rigtig ked af det, hvis folk gør sådan over for mig. Tænk lige engang over om du selv ønsker at hører på det, hvis du var ledig??

Men der er nogle kloge hoveder som engang har sagt, at man skal prøve noget nyt og at modgang gør stærk.. Så jeg vælger at se det som om at min horisont bliver udvidet…

Go aften til alle.

img_4464

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min nye hobby