En af mine hæklet julegaver

Om glæden ved at give

Så sidder jeg i min sofa igen, efter en hektisk og travl december måned. Hele måneden har jeg lavet gaver til juleaften og pakkeleg. Hvilket fik mig til at indse, at det skal man starte på allerede i sommermånederne.

Jeg nåede langt fra alt det jeg gerne ville og fik slet ikke lavet alt det jeg gerne ville til mig selv. Men selv om jeg igår fik færdiggjort den sidste raflegave og valgte at holde lidt pause fra hækleriet. Ja så er jeg allerede igang idag med at udtænke planer for det jeg gerne vil lave. Til mig selv og husholdningen. Skal til at fabrikere flere karklude til mig selv igen, grydelapperne osv.

man skulle tro at jeg havde huset fuldt af ting jeg selv har hæklet, når jeg kan det håndværk. Næhhh tro om igen. Jeg er ikke særlig godt til at fokusere på mine egne behov, da jeg elsker at glæde andre.

Jeg har før glædet andre, bla. Den gang jeg læste i et blad, at en kræftsyg drengs største ønske var at møde DSBs daværende skærmtrold Harry. Jeg fik fluks arrangeret et møde, hvor jeg var klædt ud som Harry og troppede op på riget. Det kan du læse om her: https://halvtafhver.bloggersdelight.dk/min-lille-hemmelighed

Jeg valgt at gøre det igen forleden. Ikke helt i samme skala men stadigvæk gjorde jeg en glad. Jeg har ikke midlerne eller overskuddet til at deltage aktivt foreningsarbejde eller andre former for velgørenhed. Min økonomi kan til nøds klare lidt mønt når indsamler banker på, eller ved de store indsamlingsshows.

Jeg har den holdning at lidt har osse ret, at man også gerne må glæde andre folk, som ikke nødvendigvis er syge eller mindre bemidlet. Da jeg i sommer stødte på en lækker opskrift fra mayflower, på karklude, som jeg selv blev utrolig glad for og som jeg synes virker rigtig godt. Ja så valgte jeg altså at hækle 2 styks til en vis Cana Buttenschøn, idet hun havde ønsket sig sådan nogen, gennem et blogindlæg hun havde postet.

Jeg ser det som en win / win ting. For det første så glæder jeg en person, uanset om vedkommende er kendt eller ej. For det andre får jeg selv træning i at hækle bedre og mere præcis og for det tredje, så gavner det naturen. Ikke pga det økologisk garn, men fordi flere så skåner miljøet for de der små plastikstykker, som de der gul/blå/lyserøde  altmuligklude afgiver, når du skyller og vrider dem under vandhane. Og så gør det mig enormt glad og giver mig et kick når jeg ser og hører om den glæde det skaber hos modtageren. Det er sådan en lykke følelse som er svær at forklare, og det er sådan noget der blandt andet giver mig lyst til at fortsætte

Jeg ved ikke om jeg må linke til hendes side, men du kan læse om det her: http://www.canabuttenschon.dk/2017/12/31-aarig-kliche

Jeger så glad for at hun kunne bruge gaven, julen handler jo i høj grad om at give og glæd andre😉

Herunder er et lille udsnit af de forskellige gaver, givet under juleaften og 2. Juledag. Opskriften/ sammensætningen af rudolf kommer på bloggen om et par dage, når negligé har tid til renskrivningen 😉

Andersine med bidefødder til min nevø Mikkel

Andersine med bidefødder til min nevø Mikkel

G`rafen Gert og Rainbow dash til min nevø Arnold og niece Martha

G`rafen Gert og Rainbow dash til min nevø Arnold og niece Martha

Rudolf pivet

Rudolf pivet

Rudolf pivet

Rudolf pivet

Rudolf pivert

Rudolf pivert

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En af mine hæklet julegaver