Om glæden ved at give

Året der gik – et kik tilbage på 2017

Som så mange andre blogger gør, med at tage et tilbageblik, så slutter jeg mig også til den gruppe. Dog har jeg valgt først at gøre det her i starten af 2018, simpelthen fordi min news feed blev oversvømmet af links til et hav af blogs med tilbageblik. Jeg sad selv og valgt til og fra med dem jeg har tid og lyst til at læse. Nogle var længere end andre og andre mere interessante og underholdende. Jeg skal se om jeg kan gøre det her osse 😉

Jeg skal blank indrømme, at jeg ikke kan huske samtlige ting vi har lavet i 2017. Så for at genopfriske bruger jeg den fede ting på faccebook, kaldet tidslinjen, hvor jeg kan vælge måneder og se havde jeg postede 😉

feature

Nå men der var flere ting i foråret som satte sine spor.
Shopping advisor:
Først og fremmest prøvede jeg mine evner af som Shopping advisor for et tøj firma med homeparties osv. Det var hårdt arbejde og man fik minimalt ud af det. Og da jeg fandt ud af at det cvr nr. jeg skulle have, gjorde at jeg mistede retten til 6 mdrs dagpenge, slog det hovedet på sømmet. Jeg lukkede det ned, da jeg aldrig ville kunne tjene nok til at dække de 6 mdr, hvis jeg skulle gå mere end 1½ år på dagpenge.

Camp Let:
Så valgt vi at investere i en Camp Let. Theis er vokset op med campinglivets glæder og jeg har ofte været på ferie i min barndom, hos mormor og morfar, der var lidt normader og brugte deres campingvogn meget. Flere i omgangskredsen var meget spændt på om jeg kunne affinde mig med det. Jeg ved ikke hvorfor folk har den opfattelse af jeg ville hade det eller ikke ville kunne leve med det? Jeg har aldrig været bange for at få mine fingre beskidte eller slide i det som et bæst og er jo fuldstændig med på hvad det vil sige at campere. Men i og med jeg kender mig selv bedst, så gik det som forventet, at vores lille familie var pjattet og glade ved livet i Camp Letten. Og vi ærgede os over, at det kun blev en uge vi nåede at bruge den i + Emilie lånte den til overnatning i klubben. Så vi må tage revanche.

img_6662

Skotland:
I marts tog vi på den længe ventede ferie til det skotske højland og Orkney øerne. Flere af os havde vores debut og det var en god tur. Vi skulle bo i et kæmpe hus, jeg har vidst aldrig prøve noget lignende før. Vi fik leget turister, gået ture i den vilde natur, besøgt flere destillerier, især Highland Park på Orkney, set filmkulisser fra Outlander, rørt ved standing stones. Selv om flere af osse var svært skuffet over at vi ikke røg gennem stenen og mødte Jamie 😉 Jeg fik nogle gode souvenirs med hjem. De andre synes jeg var fjollet, men jeg er så glad for tæppet, tasken og pungen, og har brugt dem flittigt siden 😉

img_5192 img_5468

Uddannelse:
2017 blev året hvor jeg fik færdiggjort min uddannelse, så nu er jeg officielt Serviceøkonom med speciale i sport og event. For første gang i mit liv lagde jeg blod, sved og tåre i min hovedopgave og endte med den karakter jeg er mest stolt af. Et 10 tal! næst højeste karakter og fik nogle flotte roser med mig af min underviser. Hvem skulle have troet at det var mig som fik mest uddannelse af os 3 søskende!! Eneste minus er så bare at det ikke helt passer med at der ville være efterspørgsel på os serviceøkonomer i Esbjerg. De folk som havnede i job, var bla. pga deres praktikpladser. Jeg havde desværre ikke mulighed for at fortsætte på min praktikplads.

Jobsøgning:
Dette er stadig ongoing. Og den er svær. Jeg gør alt det man skal gøre: trækker på netværk, sender 3 ansøgninger om uge( som jo øjensynligt ikke hjælper) bruger min linkedin osv. Men når man hele tiden får at vide at man er i et felt af +300 ansøgere til hver stilling, så er det umuligt hvis man ikke kender nogen, de stede man søger. Jeg har dog gjort mig nogle tanker, som jeg stille og roligt arbejder med.  Mon det kaster noget af sig?? Meen lidt opmuntring i det er her, er dog at det ikke nødvendigvis er pga min uddannelse. Jeg har snakket med flere som har taget en længeregående uddannelse, som har lige så svært ved det som mig.

Bryllup:
Kjole – tjek
Mødt selveste Randy Fenoli – Tjek
Slør – tjek
Sted og kirke booket – tjek
Ringe fundet – tjek
Mad og kok er igang med at blive undersøgt – tjek
Tøj til mand og børn – Er igang
Kage figur – tjek
Brylluppet køre stille og roligt og vi skal nok nå det hele 😉

Hækling:
og så til min store passion, som startede i sommer, nemlig hækling. Jeg er blevet så bidt af det, at jeg tror jeg har været mere produktiv i 2017 at jeg slår min gamle farmor med mange længder. Flere er imponeret i min talenter for det, så måske det skulle drives til noget. Jeg har også haft nogle gedigne stress periode. Især op til jul, med gaver det skal produceres. Og selv om jeg lægger nålene for en dag, ja så kredser tankerne om det dagen efter. Jeg er begyndt at brænde så meget for det, at jeg er begyndt at undersøge ting, i forhold til hvis man skulle starte noget op. Her tænker jeg en combi af hæklet ting, som sæt af karklude, huer osv. Ikke større ting eller detaljeret ting, da det kræver enorm meget tid, hvis det er en bamse af flere del og man tjener absolut ikke arbejdstimerne hjem. Så jeg har fundet frem til at timelønnen må man nok i starten holde lidt ude af det regnskab og så fokusere på hvad overskud fra salg kan skabe mere af.
Jeg vil lige slå fast, inden nogle af jer får ondt i røven over at jeg er på dagpenge og at I fejlagtigt tror at jeg tjener kassen på garn ting. Det gør jeg ikke!. Det jeg har lavet frem til nu, ser jeg som ting jeg prøver af og giver som gaver. Jeg tjener intet på det, jeg har kun udgifter. Men jeg leger med tanken om at bruge min uddannelse til, at jeg engang kan få mig eget, når vi har plads nok til det i et større hus. Jer som har erfaring med at have egen blog og virksomhed må rigtig gerne byde ind med viden, da jeg er lidt på bar bund her.

Så et mega travlt år, hvor jeg har måtte slog den største kamel nogensinde ved at være jobsøgende ( arbejdsløs er sådan et negativt ladet ord)

Men ser lyst på 2018, har allerede sat en del ting i søen omkring jobs, hækling, bryllup og bolig, så mon ikke det går fremad? jeg mener selv jeg har ramt bunden og kæmper mig nu opad igen.

Godt nytår herfra

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om glæden ved at give