Ferie til Skotland - part 2

Vaner og vasketøj…

Her til formiddag stod jeg og lagde vasketøj sammen og fik lidt filosofiske tanker.

Vanens magt er slem og nogle mennesker mener at deres måde at gøre tingene på er det eneste rigtige. Okay dagens tanker var også inspireret lidt af en oplevelse min søn havde i forgårs.

Jeg er til tider anderledes på mange område, ihvertfald fra den klassiske stereotype familie moder, med børn og hus, mand og igangværende uddannelse/eller med arbejde. Herhjemme skal tingen ikke være perfekt og snorlige. Bevares vil jo self gerne have at hjemmet er pænt og rent når der kommer gæster, eller at der er nogenlunde rydteligt, hvis der pludselig skulle komme uventet gæster til en kop kaffe. Sådan har jeg det personligt, min kæreste er nok ret meget mere loose omkring det end jeg. Derfor fare jeg nok også mest rundt og ordner oprydning når der er gæster på, ihvertfald har styringen omkring det og de andre hjælper selvfølgelig.

Tilbage til vasketøjet. Kæresten og jeg har haft en… hvad skal man kalde det??? Ikke et skænderi omkring det, men snare en snak/diskussion omkring håndteringen af vasketøj. Han smider konsekvent alt i vaskemaskinen og vil tørretumble alt!!!! (nu ser jeg for mig, en masse kvinder som bliver HELT blege i ansigterne :-D) Med tiden har jeg dog fået lært ham at mine bh’er IKKE må tumbles. Check, men han smider så alt i tørretumbleren og vi er begge meget loose omkring sorteringen af tøjet. Dog stadig nogenlunde opdelt i hvidt og farvet;-) Jeg derimod har styr på hvilket nogle tøjstykker som skal til tørre frem for i tumbleren. Så vi gør det forskelligt!!!!

Når det så kommer til at lægge det sammen. Jeg tror det er de færreste, som synes det bare er den fedeste ting og vil bare have det overstået. Inklusiv undertegnet;-)

Kæresten derimod hygger sig med det(selv om det er en træls ting) for han sætter sig med tv’et tændt i stuen og så bliver det ellers sirligt lagt sammen:-) super han gider, det gør jeg ikke. Det skal overstås og videre til næste opgave. Jeg lægger det derimod sammen uanset om det vender med vrangen ud eller ej. (Igen ser jeg helt blege ansigt i skræk hos de husmoderlige typer ;-))
Og det er så her vi er lidt uenige igen i det lille hjem. Kæresten mener at vrangen SKAL vendes ud på tøjet, inden det lægges sammen!!! Hvorfor?? bare fordi… Det er jo ikke noget svar…Han kommer også med et argument, at så kan man hurtigere komme i tøjet. Jamen så la være med at vende vrangen ud når du smidder det til vask!!!??? Jeg har f.eks. et trick når jeg skal have en t-shirt på der vender på vrangen. Jeg stikker hovedet igennem og vupti du tager den stortset på på samme måde som hvis den ikke var på vrangen…

Der står ingen steder i loven at vaske tøj det SKAL  man vende  på ret siden når man lægger det sammen!!! Men kæresten har jo derimod lært hjemmefra at sådan gøre de, tror faktisk også at mine egen forældre gør sådan?! Og Min far er klart dygtig til vasketøj, han lærte mig da også at vaske min første maskine fuld tøj<3

Men grunden til jeg ikke “gider” står og bruge unødig tid på at  vende vrangen ud på alt, er ikke dovenskab, men helt andre basale grundholdninger…

Da jeg var alene med mine 2 unger, måtte jeg af gode grunde klare alt selv og jeg piver ikke over det, fordi det har klart styrket mig. Men der kom jeg til en erkendelse af, at jeg ikke gider står i flere timer og svede over det skide vasketøj, sammen med en masse andre husligt pligter. Jeg vil da meget heller have mest mulig tid med mine unger og idag også med min dejlige kæreste!
Fordi hvis jeg skulle gå op i små petitesser og gøre alt i hjemmet, som om selveste Emma Gad eller en anden meget klog og husmoderlig typer, ville komme på besøg og tjekke det, så ville jeg jo slet ikke have tid til noget andet!!
Og vi snakker jævnligt om det, når han får et par bukser som vender vrangen ud!!! Nej det er ikke forkert, det er min måde at gøre det på!!! Fred med dem, som har lyst/vanen til at bruge længere tid på at lægge tøj sammen end mig, det irettesætter jeg ikke dem for, vel 😉
Vi har alle vaner og jeg må indrømme jeg også har en bagtanke med min vane idag. Det er simpelthen ren opdragelse af mine 2 store børn. Hvad jeg mener med det??? Jooo ser du de kan finde på at smide deres tøj med vrange ud til vask (nogle ting med palietter skal jo så også vaskes på vrangen) og nogle gange har de ikke gidet at taget tøjet af, stykke for stykke. Jamen så bliver det lagt sammen som det blev afleveret.

Jeg er jo ikke en curling mor, de skal også lærer noget 😉

Og så har jeg lært, at jeg ikke vil ligge under pres fra hvad andre diktere. Hvis jeg får nogle smarte tips og tricks tager jeg dem klart til mig, men jeg stejler når nogen diktere mig, at det jeg gør er forkert.

Jeg har haft stress 2, næsten 3 gange og det gider jeg simpelthen ikke. Nu er der nogen som vil mene at man får da ikke stress over vaske tøj. Næh men sammenlagt med alle de 117 andre ting vi skal løbe stærkere for at når idag, så kan vasketøjet måske være dråben. Stress er oftes 50/50 af arbejdslivet og privatlivet 😉

Så mit budskab idag er:

1: Skab dine egne vaner, som DU synes er rigtig!

2: Ignorere folk som vil pådutte dig deres måde at gøre det på!

3:Lær at sortere i gode råd og tag det med dig som du kan bruge!

4: DU skal HUSKE på at dine vaner ikke nødvendigvis er det eneste rigtige!

5: Mennesker er forskellige, og det skal ens omverden acceptere

Og så et lille billede af mit “beskidte vasketøj” som er til tørre;-)

God dag alle sammen

img_5539

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie til Skotland - part 2