Væltet mur, matador og indkøb til studietur...

Travl uge😅

Har vidst forsømt min lille blog lidt, men har haft usandsynlig travl den sidste uges tid🙃

Skolen er startet igen og jeg har haft de første 4 vagter på studiejobbet + i morgen skal jeg på arbejde som ambassadør på skolen og i morgen eftermiddag får vi udleveret en læringsaktivitet, som skal afleveres senest tirsdag i næste uge ved midnat.. Vi skal da lige skrive en 7-8 sider i organisation og ledelse… Så på en hel uge har jeg kun fri på søndag…

jeg er meget modstander af at have sådan en hektisk uge, eller rettere at have en fuldt booket kalender i en længere periode. Det skyldes min respekt for ikke at gå ned med stress igen..

Idag fik jeg et par rosende ord med på vejen af en klassekammerat. Hun synes jeg tacklede alle de ting jeg havde gang i, helt fantastisk og jeg virkede til stadig at have overskud. Men jeg har osse en grænse😉 Jeg kan mærke at pt kan der ikke presses mere ind i skemaet.

Jeg har lært på den hårde måde at håndtere det. Og jeg reagere hvis jeg alligevel har tagetfor mange opgaver ind. Jeg melder klart fra på opgaver som måtte blive for meget og uden at kny, fortæller jeg osse gerne om hvorfor. Kæresten kan osse godt være skydeskive, for når jeg lukker damp ud, han håndtere det heldigvis godt, trækker på skulderen og lader mig fyre løs.

Efter min stress perioder i ’02 og ’03, har jeg lært at fokusere på en ting af gangen, få struktur på arbejdsopgaver og når jeg cykler hjem fra skole/ arbejde, så er høj musik en vigtig del for mig, at omstille mig og lade være med at slæbe det med hjem som bekymringer osv.. Så vare det ikke længe før rygsækken er fuld hvis det kommer med hjem😉

Jeg har osse siden den gang haft en regel omkring weekender/fridage… Der skal min. være en dag, hvor jeg ingen planer har og bare slapper af der hjemme. Self kan der godt være weekender der er fuldt besat, men så sikre jeg mig at næste weekend ikke er booket. Jeg kan ikke fungere ordentligt hvis ikke jeg har mine stress fri dage.

Samtidig betyder det osse at jeg ikke går vanvittigt højt op i rengøring og oprydning. For det er nemlig ikke kun på arbejdet du får stressen… Det er oftest fifty-fifty mellem private ting og job, der gør at du får stress. Vasketøjet løber ingen vegne, ej heller opvasken. Kan sagtens holde lidt rod ud, uden at det går mig på😉 Mange stresser for meget over et pletfrit hjem.. Men ved du hvad ? Jeg har børn og livet leves herhjemme, derfor er der dagligt rod og sådan er det bare. Har self nogle vaner jeg er opdraget med, så som at det ikke er mere rodet en folk kan komme forbi til kaffe. Dog vil man så se mig styrte rundt og lave en turbo oprydning, for der er stadig en lille snert af at folk bedømmer mig/os på vores hjems udseende.. Men ofte kassere jeg den følelse i pyt spanden… Det vigtigste er at der ikke er nogen herhjemme som går ned med stress… Det er livet for kort til😉

Husk stop op og mærk efter, træk vejret dybt og vær lidt ligeglad med hvad andre tænker.. Man skal nogen gange være ego og gøre hvad det er godt for en selv 😉

Op på falderebet, mit rodet sofabord😉 Døm mig bare …….. Jeg kan ta det 😉

image

1 kommentar

  • Pernille

    Dejlig læsning. Og ja, lidt rod overlever vi nok 🙂 Det gør jeg bestemt også

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Væltet mur, matador og indkøb til studietur...