Kreativ messe og projekter pt.

Så oplevede jeg at blive kastebold i systemet.

Uhhhh jeg er rasende!! skal simpelthen lige ha lidt luft.

Idag oplevede jeg så selv, det som folk har advaret mig imod, når man er jobsøgende.

De sidste par gange jeg har været til CV samtale, er emnet 6 ugers jobrettet uddannelse blevet nævnt. Og hvis jeg skal være helt ærligt, så har jeg ikke kunne komme i tanke om, hvad jeg har brug for. Jeg har lige afsluttet en kortere videregående uddannelse, som var noget jeg mente jeg kunne bruge til noget. Men alle de jobs der skulle være, når vi var færdig uddannet, lader vente på sig.

Og nu vil systemet så have, at jeg tager yderligere 6 ugers uddannelse. Så jeg har kikket på denne her meget lange positiv liste. Og set med en serviceøkonom og kundeservice medarbejders øjne, er den liste så uoverskuelig, at man giver op inden man få fundet noget. Det er jo fint for dem som lige ved at de står og mangler noget specifik. Så kan jeg godt se den fungere som et opslagsværk.

Jeg valgte så at tænke lidt ud af boksen og søge på Google, så jeg kunne få inspiration til et kursus… Når nu de er så forhippet på at få mig igang med det.
Jeg fandt så et kursus, som var grundlaget for nogle af de arbejdsopgaver jeg siddet med. Nemlig PRINCE2 som er inden for projektledelse.

Jeg kontakter udbyderen af dette kursus, da de ikke tilbyder et uddannelsessted i min by. Vi havde en go snak og hun sendte mig nogle papirer, som jeg kunne gå videre med.

Men så er det jeg rammer den første mur. Dette kursus er “kun” på den regionale positiv liste, som ikke omfattes af a-kassen, men af jobcenteret.

Godt så. Jeg skulle til møde i dag, med hvad jeg troede var en jobkonsulent. Correction hun var så “kun” sagsbehandler. Hun aner intet om det med kursus og henviser mig til a-kassen. Allerede der begyndte jeg at fornemme det her kastbold-system, som der foregår.

Vel hjemme igen kontakter jeg a-kassen, som så ikke kunne få fat i kursusafdelingen. Efter et par timer, ringede de mig op. Og hun var lige så forvirret. Nok fordi jeg specifik havde navnet på selv kurset og ikke hvilken gruppe det var under.

Efter en del forklaring, fandt hun så ud af at det ikke var på den nationale positiv liste, men den regionale. Surprise!!!! Jeg har efterhånden siddet så mange år med kundeservice og kringlet regler og betingelser, at jeg godt ved hvordan det skal skæres ud i pap. Men det er ikke nemt, når modtageren overhovedet ikke kan forstå det. Og jeg synes det er fantastisk, at jeg som jobsøgende skal sidde og belærer en a-kasse medarbejder og jobcenteret om forskellen på de 2 lister!! Hmmm troede det var deres job at lære mig om det!!!

Jeg bliver så bedt om at kontakte jobcenteret igen. Hvilket jeg gør. Hun ringer så og er ret brysk i tonen. Hvilket hun ikke er berettiget til at være, uanset om hun ikke forstår hvad jeg snakker om eller ej. Så endnu engang må jeg skære det ud i pap. At det kursus jeg ønsker er på regional listen, som hører hjemme hos jobcenteret.. Simpelt men åbenbart svært at forstå. Da 10-øren (den kan jeg nemlig godt huske fra min barndom)endelig falder, forklarer hun at jobcenteret kun betegner det som positiv listen.. Så ingen har styre på hvad der er hvad.

Her er det så at den anden mur opstår.

Damen i jobcenteret gjorde også meget ud af at forklarer, at hende jeg havde møde med, IKKE var en jobkonsulent, som jeg fejlagtigt troede. Pardon! Og så forklarede hun stolpe op og stolpe ned, om hvorfor de ikke ville bevillig mig kurset. Kun hvis jeg kunne stille med en virksomhed, som bagefter ville ansætte mig, alene fordi jeg manglede PRINCE2. Fuld valuta for deres penge….

Håbløst! Sådan som jeg læser det mellem linjerne, så er det simpelthen en skyttegravskrig mellem a-kasse og jobcenter, i forhold til hvem der skal betale et 6 ugers jobrettet kursus til mig eller andre borgere. Jobcenteret skulle oveni købet få refunderet 80% af udgiften af staten.. Så med andre ord, jobcenteret vil mæææægtig gerne have en på kursus, i håb om kortere ledighed, men det skal være a-kassen der betaler gildet! Og så er det lige meget om det passer ind i forhold til den lediges cv og udvidelse af relevante kompetencer.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kreativ messe og projekter pt.