Så skal der sparkes røv!

Når børn får hvad de peger på…. nogen gang…

Herhjemme hos os, får børnene ikke alt hvad de peger på. De skal opdrages til at tingene ikke bare falder ned i deres skød, at man må arbejde for sagen. Lige nu har arbejder børnene sig hen imod 2 store ting.

Emilie er ved at komme i en alder, hvor hun snart skal bruge en bærbar (sin egen)i skolen. De er ved at lære brugen af den med bla powerpoint, som hun stolt kommer hjem og informere mig om.

hun har før haft bærbar, en mini størrelse, som hun ikke kunne passe på. Den havnede i hendes seng under dynen og så var der en som satte sig på den. Skærmen så meget sjov ud. Så pt har hun haft brugt min 7 år gamle bærbar herhjemme, som konstant skal sidde til strøm og som ikke er god nok til mit skolebrug. Men den kan ikke mere og gør meget vrøvl.

Så hen mod hendes fødselsdag i marts, er hun begyndt at skrabe ekstra lommepenge sammen til en bærbar. Vi beder hende ikke spare det hele op, men vi indgår en aftale med hende, forhandler om vilkårene for at købe den. Dvs vise at hun gør nogle ekstra pligter, og spare måske ialt 500kr op til hendes fødselsdag. Sammenlagt med det som hun har samlet på sin bankkonto, ja så vil vi self gerne supplere så hun kan få en god pc.

At gøre det sådan er bedre, synes jeg, end at de får det de vil have (som mange børn gør idag) for så er det forhåbentlig ikke mine børn jeg se i luksusfælden om 15 år😉 For så ved de hvad det koster og går ikke ud og låner hovedløst for at få!

Benji arbejder på at få en PlayStation, og han er meget tæt på, så mon ikke det også sker om en måned eller 2😉

En gang imellem får de dog det de peger på, i småtingsafdelingen.

Emilie bad forleden om et sengetæppe, til hendes værelse, så hun kunne red hende seng. Jeg tænkt det er en fair intention, men den holder sikkert ikke. I weekenden fandt jeg så et tæppe, der kunne fungere som et sengetæppe + alm. Tæppe. Og siden jeg lagde det klar til hende i weekenden, har hun troelige redt sin seng hver morgen, på skoledage!!!!!

Jeg har ikke formaner hende om at red seng eller noget, hun gør det bare.

så jeg tror fuldt og fast på at man skal skelne mellem de ting som peges på, rimelig og urimelige.

Og så lige et bevis på det😉

img_4322

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så skal der sparkes røv!