Børns forståelse for farlige ting

Man skal ikke kaste med sten når man selv bor i glas hus

Så er jeg endelig kommet op til overfalden igen, oven på skrivning af hovedopgaven. NU tager jeg lige et par dage off, inden der skal forberedes til den mundtlige eksamen.
Mit indlæg idag skal handle om ordsproget i overskriften..

Man kan ikke gå livet igennem uden at man får knubs og får sig nogle uvenner, møde modstand pga forskellige holdninger. Må Jeg starte med at sig, det skal der være plads til, ellers ville det da være for kedeligt.

Men nogle enkelt stående episoder over det sidste års tid, har fået mig til at fundere.

I gamle dag, før Facebook, Instagram og alskens online medier, snakkede man med hinanden og nogle gange om hinanden. HVIS man ikke var enig i folks måde at gøre en ting på, undgik man enten personen, pga ens egne holdninger eller man mandede sig måske op, når man mødte personen i byen eller andre steder og sagde sin mening. Om det så resulterede i uvenskab eller andet var meget forskelligt..
Idag gør man self stadig sådan til tider, men oftest så fyres der en svada af på de sociale medier.

Det er faktisk blevet meget nemmere idag, for man kan sidde og gemme sig bagved skærmen og ytre sin mening. Og så kan man jo håbe på, at andre synes det samme og bakker op, så man sidder selvtilfreds tilbage og derved har fået retfærdiggjort sin mening.

Men hvis man ikke kan li’ en bestemt type billede, der lægges op på facebook eller hvis der bliver skrevet noget man er uenig i, og man derfor se sit snit til straks at lukke op for galde, så news flash! Der er en anden mulighed. Man kan gør som i gamle dage, man kan ignorer vedkommende, lægge begrænsninger på hvad man gider at se eller hvem der kan se det man selv lægger op, eller helt at fjerne vedkommende fra sine SoMe..

Med mindre nogle personer bare opsøger spænding og disse nytteløse kampe, måske fordi de ikke selv har så spændende et liv, mangle noget i deres liv eller at sådan personer kun synes deres måde at gøre tingene på, er det eneste rigtige og derfor bare må sige det??

Jeg fatter simpelthen ikke at man gider bruge sit krudt på det og få et surt opstød. Og slet ikke hvis man selv bor i glashus.

Jeg har en måde at gør ting på, jeg har holdninger til hvad jeg gider se på mine SoMe og jeg har også grænser for hvad jeg synes der skal op på SoMe. Så længe jeg ikke synes det støder mig selv, har jeg ikke et problem med at lægge det op.
Og selv om folk lufter deres holdning til et bestemt billede jeg lægger op, få deres holdning mig ikke til at sige: “ja du har selvfølgelig ret, det fjerner jeg igen, fordi DU siger det.” Jeg synes jo øjensynlig ikke det er forkert, så holdning eller ej, så fjerner jeg det ikke.

Jeg har vidst før nævnt at jeg jævnlig bruger min Facebook til at holde folk opdateret på hvad der sker rundt om mig. Bl.a. fordi der er afstand til min familie og noget af børnenes familie.

Nogle gange så tror jeg bare de mennesker sidder og venter på et eller andet lille bitte halmstrå, de kan gribe og lufte imellem linjerne, at de faktisk ikke kan li den person det går ud over..

Og det synes jeg er trist. Kom videre over det nag der måtte være, som er den egentlig årsag til at der skal lukkes galde ud og find noget sjovere at bruge kræfterne på….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børns forståelse for farlige ting