Hæklet bogmærke

Har du husket at gøre en god gerning?

Den tanke slog ned i mig idag, fordi jeg netop selv har gjort  1 af slagsen.

Det kan godt være de små gerninger virker ubetydelige for nogen, men fordi jeg selv har stået i situationerne, så lukker jeg ikke bare øjnene når jeg er vidne til noget. Måske kan jeg ikke ligefrem stoppe et slagsmål, men derfor skal man gøre hvad man kan og hvad der står i ens magt.

Måske ligger det også bare dybt i mig, takket være min forældres opdragelse. Jeg ser det som en kombi. Den ballast mine forældre har givet mig, kombineret med de holdninger og mening jeg selv har dannet.

Idag skulle jeg sende min unger på toget til deres far. De kender turen, da de nu har kørt den i lidt over  3 år. Da jeg står og vinker ude på perronen, efter at have hjulpet dem på plads. Ser jeg en stresset mor med barnevogn, som skal på toget. Jeg ved fra min tid hos DSB, at togpersonalet ikke er forpligtet til at hjælp folk ind med barnevogne. Det kan nemlig blive til mange løft og andre belastninger i løbet af en arbejdsdag. Og da jeg selv har prøvet at få en barnevogn op i et IC3 tog, er jeg klar over den panikfølelse der kan opstår, når man står der alene på perronen uden en hjælpende hånd.

Derfor reagere jeg pr. instinkt og venter ikke på at hun spørg mig om hjælp, men går hende i møde og spørg om hun skal have en hånd. Ja tak lyder det og kan se hun er lettet. Og vupti 1 min. før afgang er hun hjulpet på toget og jeg kan fortsætte mit vinkeri og flyvekys mod mine unger.

Men her stopper det ikke. Jeg køre i bilka for at købe ind til noget bestemt mad og allerede om formiddagen er der mange derude. Sikkert pga vinterferien. Jeg for ordnet mine ting og slæber mig en pukkel til ud til bilen. Jeg fejlvudere altid om det er en vogn eller en kurv jeg skal bruge. Da jeg læsser på vores bil, høre jeg en skurrende lyd bag ved mig.

Og jeg ser til min gru en stor transporter, kværne hjørnet af sin kofanger op langs siden på en mini bil. Og manden bliver gud hjælpe mig ved med at forsøger at parkere i båsen, imens han skurre hen langs siden på den lille bil. Og den lyd det giver, puha jeg hader det….

Manden får øje på sin fejl og fatter ikke at han ikke hører at han ramme bilen ensige mærker det. Jeg har prøvet at lave en bule i min egen kofanger, ved en næsten usynlig kantsten i bælgraven mørke. Jeg var ikke i tvivl om at jeg ramte noget, trods den lave fart og at jeg bakkede.

Tilbage til manden og bulen. Han får langsomt og pinagtigt, med skurrende lyd, bakket ud igen og idet hans bil slipper mini bilen, hopper den ligesom ned på plads og gynger lidt. Så jeg frugter jo at det ikke kun er en kæmpe bule og lakskade, der ramme de intetanende mennesker. Men også at noget i karrosseriet bliver ødelagt.

Så jeg lader som ingen ting, sætter mig ind i bilen og bliver for at observere om der lægges en seddel. Jeg kan heldigvis se alt i mit sidespejl.

Jeg kan se at konen i transporteren, sidder og grifler ned og går ud og sætter en seddel. Så køre de vær og 1 min efter kommer ejerne af den lille bil ud. Og de ser med det samme skade, da den er umulig at overse.

Se jeg er som person sjældent bange for at snakke med fremmede, så jeg stiger ud og går over og snakker med dem. Jeg forklare hvad jeg så, og de tjekker at der også er oplysninger på den seddel der ligger. Det var der heldigvis, dog ikke et registeringsnummer, men jeg kunne pege manden i retning af hvor de så valgte at parkere. Nemlig helt henne i den anden end.

De kære mennesker er så befippet over det de kommer ud til, at de slet ikke få sagt tak for hjælpen. Men ved du hvad. Det er i min optik også fløjtende ligemeget. Hele deres dag er lige blevet vendt på hovedet og deres planer er måske helt ødelagt, hvem ved. Men så længe de har fået den første hjælpende hånd, til at håndtere situationen, så er jeg glad.

Sådan nogle handlinger håber jeg også at min medmennesker vælger at gøre, hvis jeg står i sådan en situation en dag. Jeg tror på karma og hvis man ignorere disse ting, så bider karma i røven en anden dag.

Så har du gjort en lille ubetydelig god gerning idag, som andre måske synes er kæmpestor i deres verden?

tankeboble

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hæklet bogmærke