I hækleriernes verden

En kontor dag som ledig

Nu er sommerferien så småt lagt på hylden og jeg har nu været igang med officielt at søge nye udfordringer, i lidt over en måned.

Der er formentlig en hel del mennesker, som tror, at man som ledig, ligger hjemme på sofaen og stener tv og den ene serie efter den anden på Netflix. Den goe klassiske forventning til en ledig person.

Der er sikkert også en del ledige, der gør det, men jeg kan kun tale for mig selv og vil ikke dømme andre, når jeg siger at jeg nok er stik modsat. Jeg får decideret dårlig samvittighed hvis jeg formaster mig til at lægge mig på sofaen fra morgenstunden af.
Jeg synes faktisk ikke jeg har fået mindre at lave herhjemme, efter jeg er blevet ledig og færdiguddannet og det er faktisk næste et fuldtidsarbejde idag, at søge job.

Jeg gjorde op med mig selv for længe siden, bakket op af flere tidligere kollegaers udsagn, at jeg ville have “kontortid” i hverdagene. Op og få ungerne afsted til skole, få mig noget morgenkaffe og så arbejde foran pc’eren.

Når jeg siger arbejde, så er det først og fremmest at kikke forskellige jobsites igennem, for stillinger der kunne matche mig. Man kan sige jeg har den fordel at jeg kan søge ret bredt, inden for både tidligere erfaring og det nye jeg har uddannet mig inden for. Selvfølgelig vil jeg helst arbejde med mine nye kompetencer, da jeg jo har brugt 2 år på at få dem ind under huden.

Derudover bruger jeg meget af tiden på at læse interessante hjemmesider og blogs: jobfisk.dk, gladijob.dk, hitmedjob.dk osv. Jeg ser det som en måde at være up to date med hvad der rør sig rundt omkring en på jobfronten og ikke blive hægtet af. Derudover bruger jeg tid på at sparre med andre i mit netværk, læse om interessante virksomheder, som jeg gerne vil føje til listen over spændende virksomheder, jeg kunne se mig selv være ansat i.

Så bruger jeg selvfølgelig en del timer på at skrive ansøgninger. Er ret låst af at SKULLE skrive 3 om ugen, så det går der nogle timer med at finpudse hver dag.

Da jeg ikke synes at have fået nogle værktøjer eller gode fif og inputs, til selve jobsøgningen eller CV’et, er jeg begyndt at se mig om efter muligheden for af egen lomme og vilje, at styrke mine kompetencer inden for det. Jeg har fundet et rigtig spændende kursus, som snart afholdes i Aarhus, og har idag meldt mig på det. Og alt andet end lige, har jeg efterhånden noget højere forventning til at lære noget på det kursus, frem for at gå herhjemme og ikke vide om det jeg gør er godt nok eller fra den ikke eksisterende “hjælp” fra a-kasse/jobnet.

Jeg synes ikke den snak man foreløbig har fået med a-kassen, har hjulpet mig videre i min søgning. Jeg fik ikke nogen indblik i hvad jeg kunne gøre bedre eller som var godt nok. Mange har måske ikke det drive som jeg pt. har, hvor jeg insistere på at komme videre, trods min nuværende position. Jeg kan ihvertfald godt forstå hvorfor nogle ender med at sidde fast i det hængedynd man havner i, efter en længere ledighedsperiode, med afslag på afslag på afslag.

Jeg er heldigvis fortsat optimistisk og har mange gode ideer og muligheder til at finde drømmejobbet. Og jeg er så heldig at have en vigtig person at sparre med engang imellem, som har været det samme igennem, som jeg går igennem og som kan komme med nogle rigtig konstruktive forslag, til mulige indgangs vinkler til at arbejd mig ind på et job.

Men det vigtigste lige nu, er nok at jeg har en arbejdsdag, holder mig igang og holder weekend med min familie.

21222704_10155741318372698_540855727_o

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I hækleriernes verden