Bryllupsplanlægning - ringene

Den forbandet mobiltelefon.. afhængig.

Inspireret af et debat indlæg i Go’ morgen DK.

Mange har en holdning til den idag og mange har often en holdning til hvordan jeg og andre sidder med den. Man skal bare liiige huske at feje for egen dør først. Men sådan har det jo alle dage været. Hvis ikke folk har en holdning til hvordan man bruger sin mobil, så har de en holdning til hvor rent dit hjem er, hvor meget energi du bruger i haven, hvordan du klæder dig i det offentlige rum og jeg kunne blive ved.

Jeg er barn af 80’erne og jeg kan huske at dengang, var forældre og voksne bange for hvordan vi unge blev påvirket af brugen af tv.Guuud nej vi ville få firkantet øjne og vi ville ikke kunne skelne mellem spil på en PlayStation eller en SEGA og virkeligheden..

Jeg kan godt huske at mine forældre kom og slukkede for tv’et om eftermiddagen, når man træt efter skole, bare gerne ville stene tv  og koble fra. Til trods for den mulige tv afhængighed vi unge havde i 80’erne/90’erne, er jeg alligevel blevet både social og kan begå mig i det store fællesskab.

Derfor er jeg heller ikke nervøs for hvordan mine børn bruger deres tv eller smartphones. Jeg ved at når vejret er godt, suges ungerne ud på trampolinen og dagligt spørg de om de må lege med nogen.. så når de kommer hjem fra alt dette, må de for min skyld gerne lægge sige en time eller 2 og koble fra tv eller mobil. Jeg ved jo de har været ud og være social med legekammeraterne.

Jeg tager ofte en snak med ungerne om, at det altså ikke er virkeligt i de ting de ser i serie på tv. Især Emilie kan ofte finde på at ville gøre ting, som hun har set i serier. Så har vi lige en snak om det og kan se på hende, at hun forstår når vi snakker om hvad der er virkeligt eller ej.

Hvad angår mig selv, så er der mange som mener jeg har tlf limet til hånden. Det er så ikke rigtigt. For så fald ville jeg jo ikke kunne hækle alle de ting jeg har gang i eller bruge en hel dag på at lave kager, vel ;-).

Folk tror måske at jeg er på hele tiden, fordi jeg er hurtig til at svare på SMS, messenger eller kommentar på Facebook. Hvad folk ikke lægger mærke til, så svare jeg ofte og så bliver den lagt væk igen. Jeg hader bare at lade folk hænge og svare de, derfor hurtigt, så de ikke skal vente.. Sådan er jeg bare.

Jeg forsøger at bruge den, til det, som dem er beregnet til, nemlig smart (smart phone hø hø)

Jeg tjekker meget mail på den, det er som følge af, at der stort set ikke kommer noget vigtigt i den gammeldaws postkasse mere, og fordi jeg endnu ikke har fundet job efter uddannelse. Jeg skal derfor næsten dagligt tjekke både a-kassen og jobnet, men jeg tjekker også flere gange om dagen for mulige jobs.

Jeg ved med mig selv, at jeg slet ikke bruger Facebook i lige så høj grad som for 4 år siden. Det kan jeg se, når jeg tjekker min daglige timehop app. Den rapportere om hvad jeg lagde op på denne dag, for 1,2,3 og sågar 8 år siden.

Men tiderne ændre sig og man må følge med. For 30 år siden var det som sagt muligt at købe tv til en overkommelig pris og idag er trenden altså smart phone. Man kan hoppe med på trenden og tilpasse den ens live (ikke lade den styre dit liv) eller lade være. Hvis man lader være, blive man efter min mening hægtet af og går glip af en smartere tilgang til tilværelsen. Og jeg ved godt at mange langt fra er enig med mig, men det er også ok! Detkan jeg godt leve med, for jeg ved hvad jeg vil med min smartphone og jeg hjælper mine børn med does and donts, så de er klædt på til hvordan den er en del af deres liv 😉

Nu vil jeg ind og finde en app, der kan tracke mit forbrug på tlf 😉 synes ikke selv at jeg er afhængig. Så mon ikke der kommer et indlæg omkring dette også:-)

img_0835

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bryllupsplanlægning - ringene