Butiks alarmen går....

Blev lidt stødt…

[wpsocialite]

Igår var jeg ude for noget, som jeg synes var ret respektløs.

Trods vores elektroniske tidsalder, synes jeg stadigvæk at der er visse ting, som børn skal lærer og respektere. Om de så som voksen vil efterleve det, det er jo så deres valg. Jeg lærer ihvertfald mine børn at vise den respekt.

De fleste af os synes ikke det er vanvittig spændende at gå i kirke og jeg hører til en del af de sidste dages hellige. Dvs. at jeg kun går i kirke hvis der er en begivenhed man inviteres til eller mine børn deltager i et åbent arrangement.

Det var tilfældet igår, hvor min datter skulle synge med det kor hun deltager i og som skulle synge sammen med et voksen kor. Og jeg kan forstå at man bliver tvangsindlagt af familien til at deltager, men så børe man udvise respekt. Jeg deltog fordi jeg synes det var hyggeligt i denne juletid, men mest fordi min datter skulle synge sammen med min onkel. Hun var kommet tidligere hjem fra weekend hos hendes far for at deltager og så var det osse en mulighed for en hygge stund med min gamle farmor, som jo ikke er en vårhare mere 😉

Vi oplever så at en dreng som ihvertfald er på Emilies alder, måske et år eller to ældre, sidde med en iphone, hvor der blev streamet en masse ting konstant.
Vi kom i god tid, så fair nok at ventetiden skulle fordrives. Benji spurgte osse om han ikke måtte bruge min tlf, hvor han fik nej, da den ikke skulle miste strøm, da Emilie havde bedt mig optage nogle af sangene, så hendes far, faster og bedsteforældre kunne se videoen af hende. Fair nok og det skulle self gøres under hensyntagen til at det er en kirke og at der var tæt pakket.

Benji kartede lidt rundt, som børn på 7 år gør, der har krudt i rumpen, men rettede ind, når jeg irettesatte ham, hvis det var til gene for andre omkring os.

Det kan godt være at det er kedeligt i en kirke, men de skal osse lære at sidde stille og lytte, selv om det er kedeligt.

Så går selve “showet” igang, dvs. pigerne gik Lucia optog i en mørklagt kirke . Og der var self en del som skulle tage billeder, hvor blitzen lyste det hele op. træls, da det jo blænder pigerne og forstyrre det smukke i det.

img_4033

Jeg filmede det og man kan kun se de små lys og næsten ikke pigerne, men sådan er det.

Under hele seancen og resten af al optræden, sidde denne stor knægt med en iphone, som streamer alt muligt! sorry men det synes jeg ikke er i orden. Jeg brugte min mobil som kamera, da jeg ikke længere ejer et ordentlig kamera til at tage billeder. For så havde det været den jeg tog med. Ydermere var den slået på lydløs og blitz var fjernet.

Undervejs var det indlagt de traditionelle korte passager med Lukas evangeliet, fadervor og velsignelser. Og selv om man ikke tror på det, så det mindste man kan gøre er at rejse sig samtidig, som alle andre! Benjamin gjorde det, selv om han var træt og det var hans sengetid og han formåede at tie stille. Modsat min farmor, som efterhånden er vokset fra sit filter, der hedder hæmninger 😛 Da denne knægt ikke rejste sig, som alle os andre, km hun vist til at sige noget højlydt med at det ikke er i orden.

Det værste var sku at hans forældre intet sagde til det!!!

Så tænker jeg bare, hvordan børn så opføre sig hos andre når de er gæster. For selv om det er kedeligt, så er man stadig gæst og bør gøre som gæster gør.

Theis kommentar til det da jeg hentede ham fra job i morges var: så kan han sku da sætte sig i våbenhuset!

Jeg synes på ingen måde at jeg er gammeldags, men jeg tror på at man bør opdage sine børn til at vise respekt over for andre og for noget der har flere 100 års tradition, uden man nødvendigvis gør en til hellig. Det hedder almindelig pli og maner, som åbenbart er svært at mønstre idag.

Og hvis folk føler sig støt over dette indlæg, ja så har jeg måske ramt et ømt punkt?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Butiks alarmen går....